Organisatie

Het Infopunt De Zilveren Sleutel was een initiatief van Enter vzw. In 2015 ging Enter samen met de vzw's Ato, Intro, Toegankelijkheidsbureau en Westkans. Onder de naam van Inter bundelen we sindsdien onze krachten om te werken aan toegankelijkheid. Meer info vindt u op www.inter.vlaanderen of via info@inter.vlaanderen.

Samen zetten we ons in voor een leef- en woonomgeving die toegankelijk, bruikbaar en comfortabel is voor iedereen, dus ook voor ouderen en personen met een beperking. 

Dit project kwam tot stand met steun van de Vlaamse Gemeenschap meer bepaald met steun van Vlaams minister Vanackere: minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Met het project ‘De Zilveren Sleutel' willen we informatie en kennis bundelen over wonen van ouderen. Dit kan gaan over praktische tips om vallen te vermijden, over hoe kleine aanpassingen of hulpmiddelen een wereld van verschil kunnen maken, of waar je op moet letten als je verhuist.

Welke tussenkomsten kan je krijgen? Hoe zit het nu met kangoeroewonen? Voor deze en andere vragen kan je bij ‘De Zilveren Sleutel' terecht. Dit kan telefonisch of via mail. Je kan ook het online vragenformulier invullen. Een medewerker zal je vraag zo vlug mogelijk beantwoorden.